Nederlandse winnaar Sony World Photography Awards 2019

Digifotopro | Siem van Woerkom

De jury van de 2019 Sony World Photography Awards ('s werelds grootste fotografiewedstrijd) heeft vandaag de foto “Rubber Identity” van Arwe Art uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

 

Sony World Photography Awards

Sony's World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen.

 

Over de winnende foto legt Arwe uit: 'Ons haar is diep verbonden met onze identiteit. Eeuwenlang heeft het menselijke haar gecompliceerde connotaties gehad met ons innerlijk, politiek, religie en sociale bevrijding. Rubber Identity is een serie portretten waarbij het haar van het model wordt verborgen door vintage rubberen badmutsen.'

 

De haagse fotograaf heeft een fascinatie met het menselijke gedrag en zoekt naar de kwetsbaarheden van zijn objecten. De winnende portretfoto illustreert Arwe's doel om zijn modellen uit comfortzones te lokken en kwetsbaar, bloot en intiem te laten voelen.

March 4, 2019